Blog – Make-up kwasten reinigen

Terug naar Blog
Gepost door: Bliss Cosmetics Categorie: Make-up Tips, Product informatie reacties: One Comment

Reinigen verlengt de levensduur

Kun je je herinneren wanneer jouw make-up kwasten voor het laatst een sopje zagen?

Veel mensen denken dat een make-up kwast niet vies wordt als deze alleen op het eigen gezicht wordt gebruikt, maar dat is niet zo.

Dode huidcellen, restjes make-up en ander vuil zich opstapelen tussen de haartjes van je kwasten, vormen ze een perfecte voedingsbodem voor bacteriën die een huid- of ooginfectie kunnen uitlokken.

Op die manier zorg je ervoor dat de kwasten de make-up zo goed mogelijk op blijven nemen, maar ook dat bacteriën geen kans krijgen.

Stap voor stap je kwasten reinigen

Stap 1: Je maakt eerst de kwasten nat met (lauw)warm water. Daarna breng je een beetje shampoo op je hand aan en je masseert het goed in de haartjes. Vervolgens heel grondig uitspoelen, net zolang tot er geen sop meer uitkomt. Komt er nog steeds vuil van je kwast af? Herhaal het dan nog een keertje.

Stap 2: Het drogen van de kwasten is heel erg belangrijk. Je moet de kwasten eerst goed (voorzichtig) uitknijpen in een handdoek. Daarna liggend laten drogen op een opgerolde handdoek, zodat de haren schuin naar beneden liggen. Zorg dat het water niet uit de kwasten in de huls loopt, waardoor de lijm oplost of het hout van je kwast verdikt.

Stap 3: Er van uitgaande dat je de kwasten alleen voor je zelf gebruikt. Dan adviseren wij de kwasten 1x per 2 á 3 weken grondig te reinigen. Gebruik je ze ook voor andere personen maak ze na iedere persoon goed schoon.

Stap 4: De luxe make-up penselen worden handgemaakt van zijdezachte synthetische borstelharen. Er zijn dus geen dieren voor gemarteld. De kwasten zijn 100% veganistisch en van zeer hoge kwaliteit.

 Heb jij nog een tips en trucs of aanvullingen die je met ons kunt delen? Laat gerust een bericht achter!

Deel dit bericht

Comment (1)

  • Bellona Antwoord

    Goed en schoon gereedschap werkt het fijnst!

    19 januari 2020 bij 12:09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog

De waardering van www.bliss-cosmetics.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 325 reviews.